Carowinds gaat waterpark een historische uitbreiding geven

Carowinds, een park gelegen op de grens tussen Noord en Zuid Carolina in Amerika, sloopte enkele weken geleden de houten achtbaan Thunder Road, die sinds 1976 in het park stond, om plaats te maken voor een grote uitbreiding. Op een persconferentie maakte het park onlangs de plannen bekend.

 

Carowinds gaat het waterpark Boomerang Bay uitbreiden, hierdoor zal het bijna driemaal zo groot worden. Ook de naam zal veranderen naar Carolina Harbor. Met de uitbreiding komen er heel wat nieuwe glijbanen.

Blackbeard’s Revenge:

Een 23 meter hoog glijbanencomplex waar drie verschillende types glijbanen op terug te vinden zijn. Bij Pirate’s Plank kan men plaatsnemen in een cabine om nadien in vrije val naar beneden te suizen. Cannonball Drop zijn bochtige glijbanen en Captain’s Curse neemt je mee door een snel parcours vol intense dropjes en bochten.

Seaside Splashworks:

Dit wordt de plek waar gezinnen met hun kinderen urenlang waterpret kunnen beleven. Op deze speelconstructie vind je 80 speelelementen terug, waaronder tientallen interactieve sproeiers, waterpistolen, avontuurlijke loopbruggen en zes waterglijbanen. Blikvanger is een enorme emmer die af en toe omkantelt.

Myrtle Turtle Beach:

Deze speelplaats is speciaal ontworpen voor de kleuters. De kinderen kunnen spelen met waterspuiters op een interactieve speelplaats. De ouders kunnen ondertussen genieten van een drankje onder een parasol.

Kitty Hawk Cove:

Ook hier werd aan de kleinsten gedacht, waterspeeltuigen en sproeiers zorgen voor veel speelplezier.

Surf Club Harbor:

Dit wordt een golfbad van meer dan 8000 m2 . Door middel van acht enorme generators worden golven gemaakt tot wel 2 meter hoog.

 Enkele concepttekeningen.

Bron en foto’s: Carowinds