Stichting Alzheimer Onderzoek organiseert familiedag in Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne slaat de handen in elkaar met de Stichting Alzheimer Onderzoek en gaat het gevecht aan tegen Alzheimer. Op zondag 20 september vindt de eerste familiedag van de stichting plaats in Plopsaland De Panne.

 

De Stichting Alzheimer Onderzoek (SAO) blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Het is de enige stichting in België die het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer financiert, zonder enige steun noch subsidies van overheidswege.

Deze stichting van openbaar nut ontving over de jaren heen heel wat milde giften, waardoor het wetenschappelijk onderzoek hieromtrent een grote progressie kende. Alles opgeteld, kon SAO maar liefst 7.800.000 euro doneren aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Als bedanking hiervoor nodigt de SAO alle sympathisanten uit voor hun eerste familiedag op zondag 20 september in Plopsaland De Panne. Iedereen die zich voor deze familiedag inschrijft kan het park bezoeken met een fikse korting. Ook familie en vrienden kunnen meegenieten van deze korting. “We vinden het een hele eer dat de Stichting ons park heeft uitgekozen om hun familiedag te houden,” volgens parkmanager Wim Wauters. “Als geëngageerde organisatie dragen we immers graag ons steentje bij aan de maatschappij en we hopen dat we met deze mooie gunst alle sympathisanten een zorgeloos dagje vol plezier kunnen bieden.”

Heel wat bekende Vlamingen engageren zich voor deze stichting. De peter en meter van deze stichting zijn Herman Van Rompuy en Dani Klein, die bekend geworden is als ‘Vaya Con Dias’. De Jazz-legende Toots Thielemans is ere-voorzitter van het beschermcomité. Andere bekende gezichten die deze stichting vervolledigen zijn onder andere Warre Borgmans, Andrea Croonenberghs en Pol Goossen, beter bekend als Frank Bomans uit de Vlaamse soapserie Thuis. “Vandaag is onderzoek de enige bron van hoop voor de toekomst,” reageert Herman Van Rompuy. “Daarom is het zeer belangrijk dat dergelijk onderzoek gesteund wordt en dat we samen vechten tegen Alzheimer!”