BREAKING: RMC ontwikkeld nieuw revolutionair tracktype

De Amerikaanse top achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction (RMC) is bezig met het ontwerpen van een totaal nieuw soort achtbaan. Alan Schilke (ontwerper van RMC) en zijn team hebben een Single Track Coaster bedacht. Hierdoor zal de achtbaan op één spoor rijden in plaats van twee.

 

Het uniek concept:

De grote baas van RMC, Fred Grubb, stelde het nieuw tracktype voor aan de Amerikaanse pretparksite CoasterForce. Grubb vertelt: “Hier zie je ons nieuwste ontwerp, (wijzend op een groot stuk rode track), we zijn een rollercoaster aan het ontwikkelen die maar één rail heeft. Het is nog in ontwikkeling en ik denk dat het heel groots ga worden. We hebben al klanten die hierin interesse hebben. We gaan het nieuwe achtbaantype volledig zelf ontwerpen, inclusief de treinen, enzoverder. Dit stuk track dat je ziet is voor onszelf het bewijs dat we het kunnen maken en dat het mogelijk is. We gaan hiermee unieke dingen kunnen doen”.

 

De nieuwe mogelijkheden:

“De voordelen van een Single Track coaster zijn enorm. Je hebt minder verbindingen, minder weerstand (bevorderend voor de snelheid), minder van alles gewoonweg… We hebben een aantal unieke ideeën hierover die we zullen kunnen uitvoeren met dit type van track. We kunnen het stuk track maken zoals we willen (plooien, buigen, draaien,…), het zal de hele industrie omgooien”.

Een lay-out tekening, de naam van mogelijke klanten en wat ze hier juist mee in gedachten hebben, wou hij nog niet zeggen, maar het staat vast dat deze ontwikkelingen de achtbaanindustrie op zijn kop zullen zetten. Er zullen nieuwe dingen uitgevonden worden die we nog nooit eerder zagen.

 

Treintjes:

Bij een nieuw track type horen uiteraard ook nieuwe treintjes, ook die werden voorgesteld.

Het is al 13 jaar geleden dat er nog een nieuw type achtbaan is uitgevonden. Het Single Track type zal het 9de track type worden na de 8 reeds bestaande, zijnde: Sit down, Bobsled, Suspended, Inverted, Stand-Up, Flying, Pipeline en Wing Coaster.

 

 

Hier kan u de video bekijken:

 

Bron: CoasterForce, Rocky Mountain Construction