Tripsdrill laat je nu ook virtueel genieten van Karacho

Wie van de gelanceerde achtbaan ‘Karacho’ geen genoeg kan krijgen of simpelweg nog geen ritje aandurfde, kan dat nu doen via Virtual Reality. Uitgerust met een kartonnen bril en een moderne smartphone is de achtbaan vanaf nu overal beschikbaar.

Schwaben anno 1880″ stelt voor “Virtual Reality”

Erlebnispark Tripsdrill gelegen bij Stuttgard is al altijd een innovatief familiepark geweest, dat steeds met nieuwe prototypes en geweldig theming werkt onder het motto “Schwaben anno 1880 – Met liefde gemaakt.” Opnieuw zal het oudste themapark van Duitsland uitpakken met een primeur, het park biedt de allereerste virtuele achtbaanrit aan. De rit werd gefilmd met zogenaamde Virtual Reality technologie. Maar dat is niet alles! Die technologie en de 3D-film zal aangeboden worden aan de bezoekers via kartonnen bril, zodat ze de geweldige rit thuis opnieuw kunnen beleven.

“Een intense ervaring,” zo omschrijft Benjamin Fisher, mede-eigenaar van het park, zijn eerste virtuele rit op Karacho. “We zijn enorm blij dat we nu al onze bezoekers de kans geven om deze ervaring te beleven. Of het nu een angsthaas of een achtbaanfanaat, oma of opa is, alles is nu mogelijk, iedereen kan genieten van onze gelanceerde achtbaan.

De benodigde kartonnen brillen zijn binnenkort beschikbaar in de Karacho shop, op de bril staat een link naar de 3D-film. Je hoeft enkel de smartphone in de bril stoppen en je kan genieten van de Virtual Reality.

Het project werd ontwikkeld in samenwerking met MXO Media AG uit Stuttgard. De laatste twee jaar heeft het bedrijf een speciale camera ontwikkeld, die elke hoek kan filmen door middel van 14 kleine camera’s. Het geheel kan een beetje vergeleken worden met panoramische fotografie, maar dan in 3D. Nadat de individuele beelden gefilmd zijn, worden deze door een speciaal ontwikkeld algoritme gecombineerd om een volledig beeld te vormen, De resolutie is even hoog als wanneer je 16 full HD schermen in serie zou zetten. Deze technologie wordt al gebruikt bij toepassingen als architectuur, maar staat nog in haar kinderschoenen. Als een test voor het camerasysteem werd gekozen voor de achtbaan Karacho, omdat deze heel wat G-krachten produceert welke niet te vergelijken vallen met andere toepassingen.