Pretparkgames: Roller Coaster Rampage

“Roller Coaster Rampage” is een pc-spel waarbij je punten scoort door zoveel mogelijk schade in het park aan te richten met je coaster-trein.

De speler(s) bouwen hun achtbanen in real-time, dit wil zeggen dat de track automatisch wordt gecreëerd door een hiervoor speciaal ontworpen engine. De track volgt het spoor dat de speler bepaald. Het is de bedoeling om met je trein naar grote obstakels te rijden, om deze vervolgens te vernietigen. Tijdens het rijden kunnen spelers ook hun track naadloos aansluiten aan speciale achtbaan elementen zoals loopings, cobra rolls, batwings en en barrel rolls. Dit spel kan je het beste omschrijven als een snelle, arcade, achtbaan race simulator.

Een uitgebreide “Campaign-modus” biedt de nodige uitdaging door middel van 30 verschillende uitdagingen met een toenemende moeilijkheidsgraad.

Wil je simpelweg gewoon een achtbaan maken zoals je zelf wil, geen probleem, het spel biedt een “Freeride-modus” aan voor het maken van wilde achtbanen. Nadat je de volledige achtbaan hebt voltooid, kan je deze aanschouwen vanuit een first person view, zodat het lijkt alsof je zelf plaats neemt in de achtbaan.

 

 

Het spel werd ontwikkeld door “Pantera Entertainment”.

Min. Systeemvereisten:
Windows XP
2.2 GHz dual core processor
Memory: 2 GB RAM
Harde Schijf: 2 GB
Video Card: Nvidia 8800 GPU
DirectX®: DirectX 9.0
Bron: Steam