Pairi Daiza beleefde een goede zomer in 2015

De directie van Pairi Daiza heeft op 7 september, een balans bekendgemaakt van de bezoekersaantallen tijdens de grote vakantie. Sinds de start van het seizoen tot 31 augustus 2015 registreerde Pairi Daiza 1,3 miljoen bezoekers tegenover 1,05 miljoen op dezelfde dag in 2014. De omzetcijfers evolueren in dezelfde lijn.

Zonnige temperaturen

Deze vooruitgang valt grotendeels te verklaren door het zomerse weer dat de lente en zomer van 2015 kenmerkte (de zomer van 2014 was bijzonder wisselvallig) en is in lijn met de goede resultaten die de voorbije dagen ook door andere toeristische attracties in ons land werden bekendgemaakt.

Nieuwigheden maken het park aantrekkelijker

Wat Pairi Daiza zelf betreft valt het stijgende aantal bezoekers ook te verklaren door belangrijke investeringen die in 2015 gerealiseerd werden om het park aantrekkelijker te maken en de tevredenheid bij de bezoeker te verhogen. Zo werd het Olifantenreservaat (3 hectare) geopend, net als de Amerikaanse prairi (3 hectare), de nieuwe Tijgertempel en de Luipaardtempel. Dankzij deze en andere werken werd de capaciteit van het park om dieren te ontvangen, verhoogd. Zo kon het park enkele nieuwe diersoorten ontvangen, maar ook gepensioneerde circusdieren of dieren die in beslag genomen zijn wegens illegaal in het bezit van particulieren of omdat ze mishandeld werden.

Eric Domb: “Elke winter investeren wij onze winst van het voorbije jaar in nieuwe projecten. Dat bezorgt ons soms koude rillingen door onvoorziene problemen en vertragingen die onvermijdelijk opduiken, maar elke keer slagen we erin om ons doel finaal te bereiken. En elk jaar mogen we daarbij op de warme goedkeuring van onze bezoekers rekenen, die onze trouwe bondgenoten zijn in dit avontuur.”

Babyboom

Een zeer groot aantal geboortes is Pairi Daiza dit jaar te beurt gevallen, met op kop die van de grote hartendief van al onze bezoekers : het kleine baby-­‐olifantje Nang Faa.

De toekomst

Deze goede resultaten zijn hoopgevend, zelfs al moeten we voor de rest van het seizoen rekening houden met de onvoorspelbaarheid van het weer,” analyseert Eric Domb. En tot besluit: “Als we kunnen blijven rekenen op de steun en de goedkeuring van onze bezoekers, zullen we blijven investeren in de groei van het park, vanaf volgend jaar al.“