Meer details onthuld over IMG Worlds Of Adventure Dubai

IMG Worlds of Adventure  is een pretpark dat momenteel gebouwd wordt in Dubai. Het park is een onderdeel van het Dubailand Entertainment Complex. Het park zal onderverdeeld zijn in verschillende zones, elk gebaseerd op een eigen thema. In het park zullen achtbanen, thrillrides  en een 5D-cinema komen. Het park wordt aangekondigd als grootste indoor park ter wereld.

 

De eerste details over de achtbanen die naar het park komen zijn onlangs onthuld tijdens een spectaculaire ceremonie.

Een van de zones in het park wordt The Lost Valley, een prehistorisch dinoland, te vergelijken met Jurassic Park… Enkel zullen de dieren jou niet proberen op te eten.

In deze zone komt de meest in het oog springende achtbaan. ‘Velociraptor’ een mega launch achtbaan van Mack Rides die de berijders meeneemt doorheen vier inversies en gelanceerd wordt aan 100 km/u. De looping wordt maar liefst 32 meter hoog, net hoog genoeg om je uit de klauwen van de ontsnapte dino’s te houden…

dinodubai_1_innerbig

IMG werkte voor de dino’s nauw samen met Kokoro, een Japanse animatriconcs en robotica bouwer. Dit team stond ook al in voor de iconische installaties in het Londons Natural Historic Museum. Dit zal niet enkel leuk zijn voor de liefhebbers van pretparken maar ook voor dino enthousiastelingen.

Het heeft vijf jaar geduurd om de collectie dino’s te ontwikkelen, onder de dino’s vind je een Barosaurus en Allosaurus en veel meer. Sommige worden tot 16 meter hoog. De bouwers hebben er voor gezorgd dat de dieren zo realistisch mogelijk bewegen, aanvoelen en zelfs ademen. De huid werd met de hand gesculptuurd en hydraulische systemen zullen voor de bewegingen zorgen.

Het indoorpark zal een oppervlakte van 1.5 miljoen m2 in beslag nemen en zal onderverdeeld worden in meerdere zones, behalve de dino zone komt er ook een zone die gebaseerd is op de populaire Cartoon Network figuurtjes en de iconische Marvel superhelden. Het park zal openen in het voorjaar van 2016.

Bron: Timeoutdubai