Plopsa hotel wordt groter dan eerst aangekondigd

Het Plopsa hotel, een project dat al enkele jaren op de planning staat komt steeds dichterbij een verwezenlijking. Veel details omtrent het hotel waren nog niet bekend, behalve dat het hotel 82 kamers zou tellen en er een kostenplaatje aan vast hangt van 10.000.000 euro.

 

In een gesprek met de Themeparkfreaks vertelde Steve Van Den Kerkhof dat het hotel groter zal worden dan eerst gepland. Het hotel zal geen 82 kamers tellen maar 120. Deze kamers zullen opgedeeld worden in gewone kamers en suites.

Verder zal het hotel ook een auditorium krijgen en een restaurant waar om en bij de 500 gasten kunnen zitten.  De onderhandelingen zijn momenteel nog in volle gang, de beslissing om extra kamers toe te voegen kwam er  om de capaciteit hoog genoeg te houden. De meerkost voor de extra kamers werd uiteraard zorgvuldig bekeken en afgewogen, maar de meerkost ter verhoging van de capaciteit is genomen met oog op de toekomst. Het is eenvoudiger nu voor de extra kamers te kiezen dan later een tweede hotel te moeten bouwen.

Met het hotel wordt niet enkel gemikt op de pretparkgangers, maar ook op zakenmensen en andere toeristen. Ook kwalitatief zal dit hotel gaan uitblinken, men gaat voor vier sterren.

Voor het thema werd gekozen voor een neutraal thema, mogelijk wordt dit een kustthema zoals Steve ooit vertelde in de pers. Wel zullen enkele suites uitgewerkt worden tot themasuites met een Studio 100-vleugje.

Wanneer de bouw precies zal beginnen is nog niet honderd procent zeker, eerst wordt nu geconcentreerd op het afwerken van het Prinsessiakasteel dat men over enkele weken hoopt te openen en de houten achtbaan die zal openen in 2016.