Kom dansen in Apenheul voor Madagaskar

De maand oktober staat voor Apenheul in het teken van Madagaskar. Door ontbossing en illegale jacht worden veel halfapen op het Afrikaanse eiland met uitsterven bedreigd. Oktober wordt daarom omgedoopt tot Madagaskarmaand. Op 4 oktober is de kick off met het event Dansen voor Madagaskar, waarbij 100 kinderen een uur lang dansen en zich daarvoor laten sponsoren. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het natuurbehoudsproject op Madagaskar.

Tijd voor actie
Iedereen kent wel de ringstaartmaki’s, onder andere bekend van de film Madagascar. Minder bekend is echter de zeldzame en ernstig bedreigde blauwoogmaki, die op hetzelfde eiland leeft. Onderzoekers hebben recentelijk vastgesteld dat door illegale jachtpraktijken en boskap deze opvallende soort al binnen 11 jaar uitgestorven kan zijn. De hoogste tijd voor actie dus! Heel toepasselijk is er een speciale dans bedacht, gebaseerd op de bewegingen van de halfapen op Madagaskar.

Gratis met het gezin naar Apenheul
Met het Dansen voor Madagaskar-event hoopt Apenheul een mooi bedrag binnen te halen voor het Sahamalaza project. Doel van dit project is onder andere bescherming van de laatste stukken bos, waar de blauwoogmaki en andere bedreigde halfapen leven. Apenheul zoekt nu 100 enthousiaste dansers tussen de 4 en 12 jaar die zich laten sponsoren voor een uur lang makimoves. Alle deelnemers krijgen, met hun hele gezin, op zaterdag 4 oktober gratis toegang tot Apenheul. Het kind dat het meeste inzamelt wint bovendien het VIP-pakket, met een bezoek achter de schermen en een lekkere lunch.

Meedoen?
Er is, omdat het dansevent plaatsvindt in Apenheuls eigen Madagaskar-gebied, plek voor 100 kinderen. Meer info is beschikbaar via apenheul.nl/dansen en direct opgeven kan via marketing@apenheul.nl.