Halloween in Europa-Park wordt weer griezelig gezellig

Als de 42 meter hoge koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat verandert in de grootste pompoen ter wereld, is het weer Halloween-tijd in Europa-Park. Van 26 september tot en met 8 november kunnen bezoekers genieten van het bekende attractie- en showaanbod, maar ook van de vele Halloween-versieringen en -evenementen. Zo kan men o.a. gratis de musical “Spook me” bezoeken en tijdens de festivalweek de multimediashow “Mysteria”. Voor de alom vermaarde ”Horror Nights” die op 23 avonden plaatsvinden en bedoeld zijn voor de echte horror-fans, zijn wel extra tickets nodig. Onlangs werd dit evenement voor de tweede keer uitgeroepen tot beste horror event ter wereld!

 

Griezelig én gezellig

De griezelweken in Europa-Park zijn geschikt voor jong én oud. Ze kondigen zich al van verre aan: de koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat  is dan omgetoverd tot een gigantische pompoen. De aankleding van het park zorgt voor een bijzondere beleving. Niet te missen zijn de 180.000 (!!!) pompoenen, 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere versieringen. Ook enkele shows en de dagelijkse parade zijn aangepast aan het griezel-thema. Zelfs in de keuken van het park is dit thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’. Wegens het succes van vorig jaar zet Europa-Park ook dit jaar “Spook me” op de planken. De musical die inbegrepen is in de toegangsprijs, is gebaseerd op de figuren uit het Geisterschloss dat zich sinds 1982 in het park bevindt.

Vol programma tijdens de Festivalweek

Van 31 oktober tot en met 8 november vindt het Halloween-Festival plaats. In deze week zijn er  extra activiteiten die garant staan voor een flinke dosis kippenvel. O.a.:

  • Iedere avond vindt de spectaculaire show “Mysteria” plaats. Parkbezoekers kunnen deze show gratis bezoeken en getuige zijn van bijzondere lichtshows en 3D-projecties.
  • SWR3 Halloween-Party: op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de DJ’s en Dr. Alban, draaien andere bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.

Horror Nights

Is het Halloween-programma overdag nog geschikt voor de hele familie, dat kan niet gezegd worden van de ”Horror Nights”. Medio juni ontving Europa-Park hiervoor opnieuw de ScareCON Annual Recognition (SCAR) Award voor beste horror-event ter wereld. De “Horror Nights”eindigden daarmee vóór de Halloween Horror Nights van Universal Studios Florida (USA), Halloween in PortAventura (Spanje), de Halloween Fright Nights van Walibi Holland, het Halloween Horror Fest in Movie Park en Howl-O-Scream in Busch Gardens Florida (USA).

Tijdens de “Horror Nights” komt men plotseling oog in oog te staan met rondlopende zombies, griezels en andere wezens. Ook kan men de speciale ijsshow bezoeken en attracties als Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra in het donker beleven. Om de avond af te sluiten is er op een aantal dagen vanaf 23.00 uur de Vampire’s Club met dj’s en dance-muziek. Het hoogtepunt van de ”Horror Nights” vormen echter de vijf ‘haunted houses’. Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten staat. Dit jaar is er ook een zesde ‘house’, maar dit kan alleen met een speciaal ticket bezocht worden.

De ”Horror Nights” vinden dit jaar van 25 september tot en met 7 november op vrijdag en zaterdag plaats, op de zondagen 11, 18 en 25 oktober en gedurende de gehele festivalweek. Het evenement vindt op een speciaal terrein naast het park plaats. Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de Toegang voor 16 jaar en ouder.

Overnachten

Als men over de grootste schrik heen is, kan men lekker overnachten in de zachte bedden van de vijf bijzondere themahotels. Europa-Park heeft daarnaast nog een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten. Overnachtingen zijn eenvoudig te boeken via www.europapark.de of via een reisbureau. TUI, Neckermann, Vrij Uit en Jetair (B) hebben Europa-Park in hun brochures opgenomen.