Ferrari World huurt Holovis in voor de software van nieuwe achtbaan

Ferrari World gelegen te Dubai is volop aan het investeren, naast hun wereldrecord houdende achtbaan ‘Formula Rossa’ zal het park de komende jaren 3 nieuwe achtbanen openen. Twee van die nieuwe achtbanen worden momenteel gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin, een derde zal gebouwd worden door Dynamix Attractions.

 

De derde achtbaan die gebouwd zal worden is een zogenaamde SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamix Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Het darkride gedeelte zal verzorgd worden door Holovis, een bedrijf dat we al kennen van The Lost Temple in Movie Park Germany.

De unieke beelden en het simulatie proces worden gecreëerd door Holovis. In een vijfzijdige kamer met holografisch effect konden de mensen achter Ferrari World al een blik werpen op wat men zal kunnen verwachten. Het volledig plaatje kan bekeken worden op een schaal van 1 op 1 in een levensechte omgeving. Hierdoor kan de cliënt of aandeelhouder alle aspecten van de attractie bekijken. Op deze manier kan de klant oordelen over zijn aankoop en kunnen mogelijke aanpassingen gemaakt worden, indien nodig. Dit proces noemt men ‘RideView.’

Holovis werd ingehuurd om alle complexe audiovisuele systemen voor de attractie te leveren en de media te creëren.

George Walker, creatieve directeur van Ferrari World vertelt: “RideView is een belangrijke stap in het design en review proces, dit geeft ons de kans om problemen op te lossen in een vroegtijdig stadium van het proces en dit op een manier die niet mogelijk is bij gewone tekeningen of 2D beelden. Deze verrijking voor het ontwikkelingsproces, dit beperkt de risico’s op potentiële problemen, doordat deze snel opgespoord kunnen worden. Normaal zouden deze pas gezien worden op de locatie zelf, later in het bouwproces. Op deze manier spaart men geld en tijd uit, wat belangrijke factoren zijn bij een projet van deze omvang.”

 

Bron: Blooloop