Duitse politici willen uitbreiding Phantasialand goedkeuren

De meerderheid van het “Brühlse Planning Comité” geeft de goedkeuring voor een verdere uitbreiding van het Duitse attractiepark Phantasialand. Dit wil niet zeggen dat alles in kannen en kruiken is. De milieuvereniging “Nabu” is het niet eens, aangezien er voor uitbreiding namelijk bosgebied naast Phantasialand plaats zal moeten ruimen. Het zou hier gaan om 19 hectare uitbreidingsgebied.

 

Al jarenlang tracht Phantasialand uit te breiden, meermaals werden hiervoor de nodige plannen ingediend, nu lijkt er schot in de zaak te komen. De politieke partijen CDU, SDP en FDP hebben het ontwikkelingsplan voor het park bekeken en willen een goedkeuring geven, enkel de groene en linkse partijen lijken tegen te zijn.

Het ontwikkelingsproces is hiermee wel begonnen. Ongeveer 19 hectare uitbreidingsgebied wordt opgenomen in dit plan. Het gebied voor een mogelijke uitbreiding is het meest westelijke driehoekig gebied rond de eendenvijver en de oostelijke zone van de Kuhgasse waaronder de volkstuinen. Momenteel moet wel nog, door vakkundige mensen, bekeken worden wat dit zal betekenen voor geluidsoverlast of verkeershinder.

“De voorwaarden die werden opgesteld i.v.m. deze uitbreiding zijn nog lang niet ingelost,” bekritiseerd Wilbert Spitz van de milieuvereniging “Nabu”. Momenteel is er nog geen echte compensatie voor het bosgebied dat verloren zou gaan.

Er wordt momenteel gezocht naar een consensus.

 

Bron: Kölner Stadt-Anzeiger