Dismaland: het eerste Anti ‘pret’ park opende in Engeland

Iedereen heeft wel zo’n parkje waarvan hij denkt, dit park is het slechtste dat ik al bezocht heb. Sommige zouden het zelfs een niet ‘pret’ park noemen. Nu is er nabij Bristol te Engeland een nieuw park geopend dat zichzelf officieel een ‘bemusement’ park noemt. De slogan van het park luidt: “Dismaland, het meest ontgoochelende dagje uit in de UK”.

 

De Britse kunstenaar Banksy is de man achter het project. Samen met enkele collega kunstenaars ontwierp hij dit park op de verlaten site van het Tropicana zwembad, dat al jaren gesloten is. In het park vind je heel wat herkenbare objecten terug, heel vaak met een knipoog naar Disney.

Enkele van de grote projecten zijn ongetwijfeld een half vergane Disney kasteel, een boottochtje op een boot vol vluchtelingen waarbij je tussen de drenkelingen vaart, een paardenmolen die verwijst naar het paardenvlees dat onlangs in lasagne werd teruggevonden en een Orka die door een hoepel springt, welke verwijst naar de film ‘Black Fish’ die de Seaworld parken onder vuur nam en zorgde voor een enorme daling in de bezoekersaantallen.

In het park staan kunstwerken van maar liefst 58 kunstenaars en is nog te bezoeken tot 27 september. Een kaartje kost €4.

Enkele foto’s uit het park

Bron: Dismaland

Foto’s: Christopher Jobson