Adrenaline en avontuur in 2016 bij La Ronde!

De achtbaan Vampire zal achterwaarts rijden en de nieuwe Avenue Aventure zone zal heel wat familiale thrill bieden.

La Ronde te Qeubec, Canada is de belangrijkste bestemming voor thrill seekers en gezinnen. Het park zal in 2016 twee nieuwe attracties aanbieden. In de Avenue Aventure zone van het park worden twee nieuwe attracties toegevoegd en de trein van de iconische achtbaan ‘Vampire’ zal omgekeerd worden.

 

 

Fans van over de ganse wereld komen elk jaar genieten van Vampire, de op een vleermuis geïnspireerde hangende achtbaan van het park. Deze werd gebouwd door B&M en opende in 2002. Volgend seizoen zal het avontuur beginnen met een beklimming van de 32 meter hoge lifthill. Daarna razen de berijders aan 80 km/h doorheen vijf adrenalinevolle inversies … maar achterwaarts!

 

 

Avenue Aventure zal zijn debuut maken in het park in 2016. Deze zone zal heel wat plezier en thrill bieden aan het ganse gezin. De nieuwe zone zal twee attracties krijgen.

Phoenix: een attractie met vliegtuigjes die de berijders in staat stellen om zelf de rit te bepalen. De gasten kunnen door het bewegen van het ‘zeil’ en het vangen van de wind zelf bepalen hoe hoog ze vliegen.

Gravitor: Een leuke attractie die de berijders hoog boven de grond tilt terwijl ze rondjes draaien in een mix van muziek en licht, een echt feestje in de lucht!

 

Enkele feitjes:

Phoenix:

  • 8 vliegende scooters
  • 2 passagiers per scooter
  • Snelle rotaties
  • Interactieve rit, voor het ganse gezin

Gravitor:

  • 8 hangende gondels
  • 2 passagiers per gondel
  • 1 Joystick per 2 zitjes waarmee de gondel 360° kan draaien
  • 1500 lichtjes op de attractie

“Het nieuwe seizoen van 2016 zal de gasten een nieuwe reden geven voor een bezoekje,” zegt Phill Ligget, directeur bij La Ronde. “Avenue Aventure is de perfecte aanvulling van ons aanbod. En de Vampire Backwards zal een volledig nieuwe, sensationele ervaring zijn.”