Puy Du Fou verbreekt bezoekersrecord!

Puy Du Fou, het showpark gelegen te Frankrijk, verbreekt haar eigen historische bezoekersrecord. Het park bereikte de symbolische drempel van 2 miljoen bezoekers. Dit is goed voor zo maar even 120.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

Dit bezoekersaantal zal het park onthouden als een historisch moment. Het record werd bereikt door volgende stijgingen:

– 12% meer bezoekers in juli en augustus

– Voor september zijn de boekingen nog volop bezig, maar ook hier is al een stijging te   merken

– Een stijging van 21% op de verblijven

– Een stijging van 12% op tickets verkocht voor het park

Op 12 augustus werd ook het dagrecord verbroken, deze dag bezochten maar liefst 22.700 bezoekers het park.

De strategie voor permanente creatie lijkt zijn vruchten af te werpen. Door een investering van 10 miljoen euro in het park en in de avondshow “Cinéscénie” en een sterk verlangen om enkel originele en spectaculaire creaties te bieden, kan Puy Du Fou nieuwe bezoekers blijven aantrekken. Ook het aantal terugkerende bezoekers stijgt tot 65%. De bezoekers besteden nu gemiddeld twee tot drie dagen in het park, de hotels en het nachtleven van de stad. De bezettingsgraad voor de hotels in het park en rondom ligt momenteel op 85%.

Nicolas de Villiers, CEO van Puy Du Fou en de rest van het team zijn enorm blij met deze resultaten, “we beloven dan ook verder te blijven investeren in het park.”

Foto: Puy Du Fou