PortAventura bereidt zich voor op horror-Halloween

Van 26 september tot 15 november wordt PortAventura Resort overgenomen door zombies en spoken en andere bovennatuurlijke hellemonsters. Topattractie van dit jaar wordt de huiveringwekkende Pasaje-ride [REC], met 40 acteurs in actie: een remake van de beste momenten uit [REC]4 Apocalipsis, de afsluitende film van de Zombie horrorreeks. In het Cantina Theater vindt een nieuwe Mexicaanse show plaats, gebaseerd op de “Dia de los Muertos”-folklore; de zone van Sesamo Aventura bulkt dan weer van activiteiten voor kinderen, zoals ateliers voor pompoenversiering.

In PortAventura is 26 september het startsein voor het horrorseizoen: Halloween is weer op komst! Griezelfans van alle leeftijden zullen fantastisch veel plezier beleven met de attracties en shows van het park in een bijzonder spookachtige sfeer. Halloween in PortAventura wordt weer een niet te missen afspraak in de najaarsagenda. Twee nieuwe items versterken het nu al enorm gevarieerde pakket aan shows en attracties: een nieuwe versie van de horrorpassage Pasaje [REC].

Halloween wordt ook in 2015 gegarandeerd uniek met de huiveringwekkende Pasaje [REC]: haren overeind bij deze horror-ride, geïnspireerd op de beroemde Zombie-filmreeks. Zo’n 40 acteurs roepen de griezeligste momenten van de saga op: voer bij uitstek voor fans van horror en suspens.

Wie daarna nog meer wil gillen, kan terecht in de legendarische “Selva de Miedo”, een ijselijk avontuur in de jungle van Polynesië. Monsterlijke schepsels dwalen door het duister en zijn tuk op het bloed van bezoekers die hier freaky freaken. Voor de dappersten wacht “Horror in Penitence”, een macaber en onherbergzaam stukje Far West, akelig en eng, waar je moeilijk uitgeraakt.

 Plezier en vermaak voor het hele gezin

Fun gegarandeerd in PortAventura, dankzij de vele shows in het park dat volledig is omgetoverd in de sfeer van Halloween. Bezoekers van alle leeftijden zullen kippenvel krijgen en rillen van de schrik maar tegelijk ook genieten van het vermaak in elke uithoek van het park. In de Mexicaanse zone krijgen ze een nieuwe show op basis van de unieke folklore van de “Día de los Muertos”. En jongere bezoekers zullen weg zijn van SésamoAventura: deze gezinszone van PortAventura biedt een gezinsvriendelijk alternatief voor de al te akelige attracties, met massa’s plezierige activiteiten zoals workshops voor pompoenverfraaiing, shows en optredens van figuurtjes uit Sesamstraat, met Graaf Tel op kop.

Wie naar restaurant “Emma’s House” in de “Far West”-zone trekt, zal merken dat het omgebouwd is tot “La Posada de la Familia Halloween”. Een buitenkansje om de macabere familie te ontmoeten in een spectaculaire horrorkomedie waar elk gerecht een vreselijk grappige verrassing verbergt.

Liefhebbers van mysterie en muziek moeten zeker naar de ongelofelijke “Rock Symphony”, een unieke show met dansers en acrobaten in een kille gothic sfeer waar geesten uit het hiernamaals worden teruggeroepen. En vergeet de legendarische “Love for Vampires” niet: een geheimzinnige show in het oude Penitence-kasteel, waar de meester van de duisternis Alexei en zijn mooie juffers schuilen voor een vampierenjager die vastbesloten is hen uit te roeien. In een ander acrobatisch spektakelstuk “Bang Bang Halloween” moeten een handvol vechters en een leerling-vampier datzelfde Penitence verdedigen en omtoveren tot een bloedbank voor alle vampieren uit de zone en zelfs graaf Dracula himself.

De Mediterrane zone tot slot herbergt weer het gros van het nachtelijke programma. Een topper is de “Halloween Parade” waarmee alle attracties van de dag afgesloten worden. Hieraan neemt een kleurrijke collectie voertuigen deel, waaronder een oude, door paarden getrokken lijkkoets, een leuke pompoen, een reusachtig skelet op een fiets en een enorme demon. In “Horror en el lago” wordt het meer van de Mediterrane zone het toneel voor een spectaculaire show met vuur, vuurwerk en muziek uit het hiernamaals, met een monsterlijke draak en een griezelige doodsfiguur.