Familypark zet zich in voor groene voertuigen

Nadat het Familypark een E-Bike station opende, een oplaadstation voor elektrische fietsen, opende het park dit jaar een nieuw elektrisch tankstation. Op deze manier wil het park zich verder inzetten voor milieuvriendelijkere vervoersmiddelen.

De bezoekers van het park, die met een milieuvriendelijke wagen rijden krijgen de kans om deze volledig gratis op te laden. De parking heeft vier laadstations gekregen van Company Smartics. De bezoekers kunnen deze gebruiken met een stekker van het Type 2. Het systeem detecteert automatisch wat voor type batterij geladen moet worden. Op deze manier wordt een veilige en snelle oplading van de batterij gegarandeerd.

Ulrike Müller, parkdirecteur: “Met het e-tankstation bieden wij onze gasten een gratis dienst aan en zorgen er zo voor dat mensen die van verder komen dit ook kunnen met hun elektrisch voertuig.

Het aantal elektrische auto’s groeit in Oostenrijk. We hebben met deze ontwikkeling rekening gehouden en we zijn voorzien op de toekomst. In de eerste helft van 2015 werden meer dan 2600 nieuwe auto’s goedgekeurd in Oostenrijk. Wie weet moeten we er in de komende jaren nog vier bij plaatsen, dat zou me gelukkig maken.”

Dankzij de app “SMATRICS” is het mogelijk om onderweg al te controleren of er een laadstation vrij is aan het park. Deze app is gratis beschikbaar voor IOS en Android gebruikers.