Het verhaal achter: Fluch von Novgorod

Fluch von Novgorod opende in 2009 en was tot dit jaar de top achtbaan van het Duitse Hansapark. Met de bouw van de megacoaster Kärnan kwam daar verandering in, beide banen zijn van Gerstlaurer. Echter blijft Fluch von Novgorod op vele manieren speciaal.

De baan start met een indoor launch gevolgd door een wervelend buiten gedeelte met een heartline roll. Daarna volgt een verticale lift hill met drop, vergelijkbaar met Typhoon in Bobbejaanland. Met een hellingshoek van 97° is dit de steilste drop van Duitsland.

Het verhaal start met een proloog.

De winter is in aantocht. Een boot gevuld met Hanze-producten vaart in het ochtendgloren over rustig water. Doorheen de mistbanken hoor je het gekrijs van de kraaien en het geroep van de sneeuwganzen. Aan de oever waakt de vogelverschrikker over de oogst velden. De Volkhov rivier mondt uit in het IImen meer en biedt een veilige route naar het stadje Novgorod.

Hoofstuk 1: Sporen van het verleden.

In de zomer van 1365 kwam de jonge Peer Oldenborn aan in het Peterhof in Novgorod. Het was 11 jaar geleden dat hij iets gehoord had van zijn vader Heinrich die zijn laatste brief vanuit Gotland verstuurde. In de brief stond dat hij naar Novgorod zou reizen met gezelschap van de Rus Andrej Baitova. Echter wist niemand in Novgorod waar Henrich zich bevond. Op een dag ontving Peer interessante informatie. Andrej Baitova had namelijk een zoon, Alexej. Die zou bij de bedelbroeders in de Saint Sophia kathedraal leven. En zo vertrok Peer op zoek naar Alexej.

Hoofstuk 2: Het zegel van de wolf.

Peer ontmoette Alexej en samen leerden ze over het Volkov broederschap en over hun leider de tovenaar Volkov. Niemand wist echter of Volkov nog leefde. Samen gingen ze op onderzoek in geheime tunnels in de stad. Maar de 2 mannen wisten te veel voor mensen die de heilige eed van het broederschap niet uitgesproken hadden. Ze vluchtten en konden schuilen in de kathedraal. Ze blokkeerden de deur, maar Alexej voelde de kracht in de muren. Een paar dagen later ontving Peer een brief met daarop het zegel van de wolf.

Hoofdstuk 3: De waterwolf

Ze gingen in op de uitnodiging. En dan gebeurde het, ze stonden oog in oog met de tovenaar Volkov. De machtige tovenaar hield zijn ravenstaf vast.

Ze hadden gehoopt om eindelijk te waarheid te kennen. Maar voor ze het beseften, werden ze door de bliksem geraakt. Het was een test, maar wat voor een test? Zoals in een droom bevond Peer zich in een reis naar het verleden.

En dan start de jacht. Peer is alleen, Alexej is nergens te bekennen. Het geheim van Novgorod is nog steeds niet ontrafeld en de magische krachten van Volkov zijn angstaanjagend.

Wacht en kijk wat er gebeurt…

 

Artikel: Maarten Busschots

Bron: Hansapark

Foto: Hamburgweb