Een drukke zondag voor het rescue team van Sea Life Blankenberge

Zondag 2 augustus, werd het een drukke namiddag voor het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge. Er waren kort na elkaar twee zeehondenpups aangespoeld, op een kleine 70 kilometer van elkaar. Beide pups zijn maximaal 2 maanden oud.

De eerste pup uit Koksijde is er erg aan toe. Toen het 11 kilo wegende mannetje werd opgevangen had het beestje koorts, een snede in de tong, een oorontsteking en een ontstoken flipper.

De tweede pup uit Duinbergen is een vrouwtje en weegt 9 kilogram. Met haar 9 kilogram is ze meteen ook de kleinste pup in de zeehondenkliniek van SEA LIFE Blankenberge. Ze was bij het moment van opname uitgedroogd, had wat koorts en last van wondjes.

Zeehonden kunnen pas op eigen benen staan wanneer ze minimum 14 à 15 kilogram wegen. Dit gewicht hebben de aangespoelde pups nog lang niet bereikt. ‘De laatste jaren hebben moeders te weinig melk vanwege de slechte milieuomstandigheden.’ aldus verzorgende dierenarts John Van Gompel.

De komende maanden zullen de verzorgers van SEA LIFE de jonge pups intensief verzorgen. Vandaag worden beide pups ontwormd en krijgen ze vissoep om wat aan te sterken. Het volledige proces kan ook vanaf thuis bekeken worden via een webcam in de quarantaineruimte (te bekijken op http://bit.ly/zeehond-cam). Als de pups volledig aangesterkt en op gewicht zijn, zullen ze terug vrijgelaten worden.