Giraffe geboren op savanne van Safaripark Beekse Bergen

Bezoekers die vrijdagmiddag te gast waren bij Safaripark Beekse Bergen hadden geluk. Omstreeks 12.30 uur beviel giraffe Tevrede namelijk midden op de savanne van een dochter. Onder grote belangstelling zag Nova het levenslicht en stond ze al snel tussen haar soortgenoten op de Hilvarenbeekse vlakte.

Geboorte

De geboorte was ook voor het park een verrassing. Moeder Tevrede (geboren in 1995) kreeg al meerdere jongen. In 2005 beviel ze voor het laatst en wel van Yonina die ook nog in het Safaripark te bewonderen is. Tien jaar na die blijde gebeurtenis mag de kleine Nova nu dus wel gezien worden als nakomertje. Nova is het vierde giraffeveulen dat dit jaar geboren is bij Safaripark Beekse Bergen.

Nova laat zichzelf regelmatig zien op de savanne en is dan te bewonderen door bezoekers tijdens de wandel-, bus-, en autosafari.