Amaluna neemt afscheid van PortAventura

Vandaag vindt alweer de laatste voorstelling van Cirque du Soleil’s nieuwe show Amaluna plaats in PortAventura. Na PortAventura wordt de tour de komende weken voortgezet in Brussel, België.

Na hun tournee door Noord-Amerika en de start van de Europese tour in Madrid, heeft het gevestigde circusbedrijf voor het tweede jaar op rij PortAventura Resort als basis gekozen deze zomer. Hier presenteren zij Amaluna, een nieuwe show die in het teken staat van vrouwelijkheid en de kracht van vrouwen.

Bijna twee maanden na de première van het tweede en laatste deel van de tour in Spanje, heeft de spectaculaire witte grote tent die is geïnstalleerd in PortAventura duizenden toeschouwers verwelkomd. Overheidsfunctionarissen, beroemdheden en pers zijn een van de vele toeschouwers die de show absoluut niet wilden missen.

Het succes van de productie komt voort uit het werk van 46 artiesten met 13 verschillende nationaliteiten die nauw betrokken zijn bij Amaluna (de 33e show van het bedrijf). Amaluna brengt een eerbetoon aan het werk en de stem van vrouwen. De show Amaluna is geschreven en geregisseerd door ‘Tony Award’-winnares Diane Paulus (onlangs benoemd door Time Magazine als een van de meest invloedrijke mensen van 2014) en is de eerste Cirque du Soleil productie met een bijna volledig vrouwelijke cast, waarbij zelfs de muzikanten en zangers vrouwelijk zijn.

Franck Hanselman, Company Manager van Amaluna, wil de meer dan 110.000 toeschouwers bedanken voor hun komst: “We verlaten PortAventura met een heel blij gevoel. We kregen een ongelofelijk warm welkom van het publiek en om mensen zo te zien genieten van de shows is ongetwijfeld de beste beloning die we ooit hebben gekregen.”

Luis Herault, CEO van PortAventura, benadrukt dit: “We zijn er trots op dat we met zo’n bekend bedrijf als Cirque du Soleil, dat wereldwijd zo’n hoog aanzien heeft, mogen samenwerken. We streven ernaar om onze klanten de beste variatie aan shows te bieden zodat hun verblijf zo perfect mogelijk is. Het succes van deze shows is hier het bewijs van.”

Over Cirque du Soleil

Het begon 30 jaar geleden met een droom, de droom van een klein gezelschap van rondtrekkende artiesten die zeer ver wilden gaan om hun liefde voor het podium, het circus en de wereld te delen. Dat gezelschap is intussen enorm gegroeid en telt nu duizenden dromers-scheppers, artiesten, technici en bezige bijen die voortdurend in de weer zijn, ook achter de schermen. De droom is intussen voor Québec een symbool van trots geworden: deze internationale entertainmentgroep heeft al 35 grootschalige shows tot leven gebracht, waarvan er 20 nog altijd wereldwijd worden opgevoerd. De organisatie – die in 2014 haar 30e verjaardag vierde – heeft al ongeveer 150 miljoen toeschouwers in 300 steden op de 6 continenten weten te boeien. Het team telt momenteel ongeveer 4000 medewerkers, onder wie 1300 artiesten uit 50 verschillende landen.