Fotoalbum: Walibi Belgium – zomernocturne

Wat ooit begon als een moeras, groeide stilaan tot een van de meest geliefde parken van ons landje. Walibi bestaat dit jaar veertig jaar en dat wordt volop gevierd in het park.

De volledige geschiedenis kan u er altijd op nalezen in dit artikel.

Walibi pakte dit jaar tijdens de zomernocturnes groots uit. Het park ligt er pico bello bij, mascottes verblijden mensen door met hen op de foto te gaan. Ze geven doorheen de dag ook showtjes die in het teken van streetdance staan, de dansers tonen op die momenten hun strafste moves.

40 jaar is een lange tijd, doorheen de tijd werden de mascottes wel eens vervangen of kregen ze een facelift. Iedereen kent uiteraard de WAB en Skunx mascottes, maar ook de oude mascotte, die lieve oranje Walaby dook terug op tijdens de verjaardagsdagen. Pure nostalgie.

Op het Walibistrand staat een grote verjaardagszandtaart. Op het strand kan je aan allerlei activiteiten deelnemen zoals petanque, zumba en vele andere, kinderen konden zich ook laten grimeren.

Speciaal voor deze verjaardag onderging ook de 4D-cinema een make-over, er kwam een nieuwe film, Tempo Attack genaamd, en de wachtzaal veranderde in een echte bioscoopfoyer.

Het park sloot onze geweldige dag af met een grootse slotshow. Oude reclamespots werden geprojecteerd op het gebouwtje op het meer. Tijdens de show kwam plots de oude Walibi mascotte op het toneel, de oude slogan ‘Ribedebie naar Walibi’ was ook opnieuw te horen. Een prachtig lichtspektakel werd gegeven, met de nodige dreunende beats. Happy birthday zingen is maar povertjes, moet het park gedacht hebben, daarom lieten ze een grote verjaardagstaart het meer op drijven, op de taart een violiste en saxofonist die naadloos van happy birthday overgingen in hedendaagse dance tunes.

Het ganse spektakel duurde ongeveer 20 minuten en werd afgesloten met een geweldig vuurwerk, een slotshow zoals we nog nooit eentje zagen.

Vanaf nu hoop ik elke verjaardag van wie of wat dan ook zo gevierd te zien worden :p

Tijdens het evenement namen we uitgebreid de tijd om de nodige foto’s te nemen, die we graag met jullie delen. Ook beschreven we onze ervaringen in een sfeerverslag.

We wensen Walibi nogmaals een gelukkige verjaardag en kijken enorm uit naar wat 2016 te bieden heeft, want dan opent de nieuwe attractie Power Splash, eentje die zeker in het oog zal springen.