De warme temperaturen veroorzaken stormloop in de parken

Nu er eindelijk weer zomerse dagen zijn, lijkt het erop dat iedereen weer gelijktijdig buiten wil komen. Attractieparken, dierenparken en waterparken stromen vol, sommige zijn zelfs gedwongen om te vragen een bezoekje uit te stellen.

 

In ons eigen Belgenlandje kon je het al goed merken, parken als Walibi en Bobbejaanland ontvingen de laatste dagen beduidend meer bezoekers als vorige maand. Plopsaland hield vanwege de drukte de deuren geregeld langer open. Dierenparken als Planckendael en Pairi Daiza mochten ook niet klagen over de bezoekersaantallen, Pairi Daiza riep zelfs enkele dagen op niet meer naar het park af te zakken omdat de parkings en het park volzet waren.

In Nederland was de situatie ongeveer hetzelfde. Parken als Toverland, Julianatoren en Hellendoorn riepen dat er een enorme drukte heerste in het park. Deze parken hielden op woensdag zomernocturnes, de bezoekers kregen dus wel de kans ten volle te genieten van hun dag. Mogelijk werd de Efteling wel het drukst bezocht, met een bezoekersaantal van 45.000.

Ook de komende dagen verwacht men temperaturen tussen de 25 en 30 graden, wat ongetwijfeld voor meer drukte zal zorgen in de parken. Bereid je dus goed voor bij een parkbezoek! Zorg voor voldoende drank, gebruik genoeg zonnecrème en bescherm je zo goed mogelijk tegen de brandende zon. Want ook de EHBO-posten hebben het druk in de parken.

Foto: Tristan Indigne