Walygator Parc werkt aan houten achtbaan Anaconda

In het Franse Walygator Parc is de houten achtbaan ‘Anaconda’ onverwachts gesloten. Er zijn dringende werken nodig aan de baan waardoor deze niet meer kan functioneren. Eigenaars van het park beslisten om een vervangattractie in te schakelen om het verlies op te vangen.

Anaconda werd ontworpen door de Amerikaan ‘William Cobb’ en opende in mei 1989 voor het publiek. De achtbaan is één van de oudste attracties van het park. Anaconda haalt een snelheid van ruim 80km/u en heeft een baanlengte van 1.200 meter en een hoogte van 36 meter. De achtbaan kampt al enkele jaren met problemen. Achterstallig onderhoud en slijtage eisen nu zijn tol. De nieuwe eigenaars van het Franse pretpark hebben enkele pogingen ondernomen om de achtbaan operationeel te houden. De afgelopen twee jaar werden delen van de baan vervangen en werd er ook geïnvesteerd in het retracken van de lay-out. Het achtbaantreintje werd ook opgeknapt en kreeg een zwart/lila paarse kleur. Het Franse pretpark Walygator gaat de houten achtbaan nieuw leven in blazen. Als alles positief verloopt, ontvangt de slang volgend seizoen in 2016 opnieuw bezoekers.

Er zou een Amerikaanse bouwer ingeschakeld zijn voor de herstellingswerken aan Anaconda. In het verleden werkte het park al samen met Great Coasters International die ook Joris en de Draak in de Efteling en Troy in Toverland gebouwd hebben.

Ondertussen staat er een vervangende attractie naast achtbaan Monster opgesteld om het verlies van Anaconda op te vangen. Het gaat om een kermisattractie genaamd ‘Air Onemaxx’ gebouwd door de Nederlandse firma KMG. Air Onemaxx is een 30m hoge slingerende arm/molen.

Bron Looopings.