Europa-Park verbiedt selfiesticks

Na Disneyland beginnen meer en meer pretparken de selfiesticks te verbieden. Zo volgt nu ook het Duitse Europa-Park. Het attractiepark dat onlangs nog verkozen werd tot beste pretpark van de wereld heeft besloten dat de selfiesticks in attracties niet meer gebruikt mogen worden.

Dit verbod geldt niet enkel en alleen voor heftige thrillrides zoals achtbanen, maar ook voor rustigere familieattracties. Eerder besloten Walibi Holland en de Plopsa-parken al om de selfiesticks te verbieden. In de Efteling hangen er bij sommige attracties bordjes waarop staat vermeld dat de selfiesticks niet zijn toegestaan.

“De stokken vormen een veiligheidsrisico”, zegt woordvoerder Jakob Wahl van Europa-Park. “Ze kunnen bijvoorbeeld uit de handen van passagiers glippen, waardoor andere passagiers bezeerd raken.” Het park gaat bordjes ophangen die de bezoekers op dit verbod zullen wijzen.

Disneyland Parijs gaat nog een stapje verder. Sinds 1 juli 2015 mogen daar de selfiesticks helemaal niet meer gebruikt worden. Ook niet op de wandelwegen of pleinen.

Bron: Looopings