Village Nature opent in 2016

Het nieuwe vakantieoord zal zich vestigen op 32km van de Franse hoofdstad en op 6 km van Disneyland Parijs. Het project is een realisatie van Euro Disney en Pierre & Vacances. Pierre & Vacances is vooral bekend als eigenaar van de CenterParcs groep. Het volledige eco-toeristische park zal openen in 2016.

Het park is te vergelijken met een Centerparcs en is gelegen in Val d’Europe. Het gebied wordt opgetrokken in 2 fases op een oppervlakte van 259 hectare. Het zal 2450 accommodaties, 2 meren, een groot indoor en outdoor waterpark, winkels, restaurants en diverse recreatiemogelijkheden voor jong en oud bevatten.

Het idee voor het park ontstond al in 2002 en in 2003 werd er een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van het project. In 2007 werd dan het contract getekend tussen de verschillende partijen en in 2014 kon de bouw starten. Village Nature moest uniek worden in Europa en zoveel mogelijk duurzame elementen en technologieën bevatten. Gasten één laten worden met de natuur, dat werd het motto.

Het park zal onderverdeeld zijn in 4 dorpen. 1 centraal gelegen dorp, 1 aan het meer en 2 in het bos. Er zullen 3 types van accommodaties zijn: Bulle (4 sterren), Nature (3 sterren) en Clan (2 sterren).

Aqualagoon wordt met een 9.000 m² indoor en 2.500 m² outdoor waterpark de grote trekpleister van het gebied. Het water wordt tot boven de 30 graden Celsius verwarmd door geothermische energie op 1.800 meter onder de grond. Verder worden er 2 grote meren van 15 hectare en unieke tuinen aangelegd, gebaseerd op de 4 ‘elementen’: Aarde, Lucht, Water en Vuur.

Daarnaast zal er ook een interactieve boerderij voor kinderen zijn en een avontuurlijk eiland ontwikkeld voor survivaltochten en andere sportieve activiteiten. Aan winkels en restaurants ook geen gebrek, maar liefst een oppervlakte van 10.500 m² zal hieraan besteed worden.

In totaal wordt er € 700miljoen geïnvesteerd, het project zal 4.500 directe en indirecte banen opleveren. Na fase 1 worden er al zo een 900.000 bezoekers verwacht. Fase 2 zal voltooid zijn tegen 2020. Deze fase houdt een uitbreiding van het aantal accommodaties in.

Enkele bouwfoto’s:

Bron: Discover the magic.

Foto: Wonder World Web