Nieuw vakantiepark ‘Het Loonsche Land’ voor de Efteling

Bosrijk is nog maar net uitgebreid en nu al wordt er achter de schermen van de Efteling in het grootste geheim gewerkt aan een nagelnieuw vakantiepark. Dit zou ten zuiden van het park moeten verrijzen. Anonieme bronnen hebben dit aan fansite VijfZintuigen.nl gemeld. Het zou een 3 sterren-vakantiepark moeten worden en het wordt vernoemd naar het natuurgebied waar het park vlakbij of tegenaan zal komen te liggen: Het Loonsche Land.

Het zou, volgens de eerste berichten, gaan om verblijfsaccommodaties met een natuurlijk uitstraling. Deze zijn zo ontworpen om het landschap zo min mogelijk te verstoren. Op de planning staan vakantievilla’s, paalwoningen, ondergrondse hobbit-achtige verblijven en een hotel met metershoge ramen aan de voorkant.  Het hotel zal 70 kamers krijgen met in totaal 400 bedden en nog eens 600 bedden zullen worden verdeeld onder de diverse types woningen. Daarnaast staan er ook nog een receptiegebouw en een restaurant gepland.

Naar verluidt is de daadwerkelijke ontwikkeling van het vakantiepark afgelopen week officieel gestart, de opening van het park zou gepland staan op 1 april 2017. Een uitbreiding van het verblijfsaanbod is noodzakelijk om aan de geplande groei naar 5 miljoen bezoekers per jaar in 2020 voort te kunnen zetten.

Het Loonsche Land is een natuurgebied van ongeveer 60 hectare ten zuiden van de Efteling en ten oosten van Bosrijk. Het natuurgebied maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur, een netwerk van bestaan en nog te ontwikkelen natuurgebieden. Van 1960 tot 1986 lag er achter het gebied het recreatiepark Het Kraanven, een bungalowpark met een zwembad. Het enige dat nog aan dit park herinnert is een pad dat dezelfde naam draagt.

Bron: vijfzintuigen.nl
Foto: Fotoarchief.nl