Sfeerverslag: Duinrell

De Themeparkfreaks trokken enkele weken geleden naar het pretpark ‘Duinrell’ dat gelegen is in Wassenaar. Duinrell biedt heel wat moois. Zo is er een attractiepark en een subtropisch zwemparadijs. Reden genoeg dus om er een weekend te vertoeven en te genieten van al dat moois wat dit park te bieden heeft. Eenmaal aangekomen in Duinrell, werden we vriendelijk onthaald aan de receptie waar we de nodige uitleg kregen over ons verblijf. Nadat we de sleutel hadden ontvangen, was het de hoogste tijd om onze verblijfsaccommodatie eens van nader te aanschouwen.

We verbleven in een zogenaamde “Duingalow”, een leuke benaming voor de vele keurige bungalows die het park aanbiedt. Het park heeft een ruime keuze aan verschillende types. Onze “Duingalow” was geschikt voor 6 personen en beschikte over 3 slaapkamers, een badkamer, een keukentje en een gezellige eetruimte. Om het weekend meteen goed in te zetten, ontkurkten we de champagne.

Na een deugddoende nachtrust begon de dag met het sprookjesgedeelte van het park. Wat ons meteen opviel waren de enkele “nautic jets” attracties, hier genaamd “Katapult”. Dit type attractie zorgt altijd voor de nodige airtime, gevolgd door een leuke splash. Man, wat was dat een steile glijbaan. Oh, wat creëren deze attracties toch telkens een leuke beleving.

Vervolgens begaven de themeparkfreaks zich richting “Schip Ahoi”, een schommelschip zoals we die kennen uit andere pretparken. Duinrell heeft misschien een iets kleinere versie van dit type attractie, maar daarom niet minder leuk.

Na “Schip Ahoi” kwamen we terecht in “Rick’s Burcht”. Rondom en binnen in de burcht, kan je enkele animatronic-shows bewonderen. De nostalgische “kwakus kwebbel show ” moet je zeker eens gaan bekijken, als je er passeert. Het deuntje blijft je de hele dag bij.

Vervolgens wandel je door de poort van “Wonderland”. In dit gebied herken je vast en zeker enkele bekende sprookjes. Denk hierbij aan roodkapje, ezeltje strekje en veel meer. Zelfs manneke pis is aanwezig, maar pas op voor zijn straal. Richten is niet zijn beste capaciteit.

Je rijkunsten tonen, dat kan in de botsautootjes, genaamd “bumperfrogs”, maar de meest spectaculaire attractie in dit gebied, is ongetwijfeld de “Aqua Shute”. Met een heuse vaart donder je met een bootje via de glijbaan de diepte in, om vervolgens te eindigen met een verkoelende watersplash. De Themeparkfreaks amuseerden zich kostelijk op deze attractie. Een must-do als je Duinrell bezoekt.

Op naar het thrill ride gedeelte. Onze eerste attractie in dit gebied, was uiteraard “Falcon”. De achtbaan ‘Falcon’ werd in mei 2009 geopend voor het publiek en behoord tot het type Euro-fighter van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Met zijn scherpe bochten en enkele inversies, waaronder een looping, kan je deze attractie het best vergelijken met Typhoon in Bobbejaanland. Falcon behaalt een topsnelheid van 70 km/u over een baanlengte van 361 meter. Het hoogste punt van de attractie is 22 meter. De Themeparkfreaks laten een achtbaan niet zomaar voorbij gaan, we waren dadelijk verkocht om hier enkele ritjes in te vertoeven.

“Dragon Fly”, de tweede stalen achtbaan van het park, is gelegen naast “Falcon” en werd in 2012 geopend voor het publiek. De achtbaan werd net zoals Falcon gebouwd door Gerstlauer en behaald een topsnelheid van 50 km/u. Een zeer leuk baantje met best een aardige snelheid voor dit type attractie. Helaas krijg je telkens maar 1 ritje, dit hadden er wel 2 mogen zijn. Het leuke aan deze track is, dat de lay-out van de baan zich over de lay-out van de junior-achtbaan “Kikkerachtbaan” bevindt.

Na al dat coastergeweld, waren de “Thrill rides” aan de beurt. Enkele Themeparkfreaks zijn een enorme fan van top-spins. Gelukkig hebben ze er in Duinrell ook eentje, namelijk “de waterspin”.

Krijg je niet genoeg van thrill, dan moet je zeker de frisbee “Mad Mill” uitproberen. Deze attractie geeft je een intense rit met de nodige G-krachten, niet voor mensen met een gevoelige maag. Het leuke aan deze frisbee-attractie is wanneer het zijn hoogste punt bereikt, dat je je heel even gewichtloosheid voelt.

Ondertussen stond de zon hoog aan de hemel. Het ideale moment voor een aangename verfrissing in de “Splash”. De “Splash” is een “Shoot-the-chute”, zoals we die ook kennen vanuit “Bellewaerde”. In de wachtrij heb je de keuze tussen plaatsnemen in de boot met overkapping, of eentje zonder. Wij kozen uiteraard voor een boot zonder overkapping. We kunnen je verzekeren, droog kom je niet uit deze attractie. Ach ja, de zon scheen lekker, dus geen enkel probleem voor de Themeparkfreaks.

Opdrogen deden we in de “Aqua Swing”, een ketting zweefmolen.

Bob en Bert besloten om hierna nog enkele ritjes “Falcon” te gaan doen. Jonathan en ik verkozen om de 2 “rodelbaantjes” uit te proberen. Door de iets lagere capaciteit van de attractie, moesten we eerst even een kleine wachtrij door. Het wachten werd beloond met 2 leuke afdalingen. Nadat je bob rustig de hoge duin wordt opgetakeld, neem je met je bob plaats op de track. Deze track bestaat uit een goot die zich doorheen het duinlandschap kronkelt.

‘s Avonds besloten we om een plonsje te doen in het “Tikibad”. Het “Tikibad” is een subtropisch zwembad met een aantal spectaculaire glijbanen, waaronder enkele hoge snelheidsglijbanen, ‘Blits”, “Flits”, “Typhoon” en “Cycloon”. Voor een vrije valervaring zit je goed bij de “pelikaanduik”. Lekker luieren kan dan weer vanop een band in de “Lazy River”.  Door de glijbanen  “Moonlight” en “Starlight” glijd je door middel van een 2-persoonsband doorheen een verduisterde glijbaan, plezier verzekert. Verder biedt dit zwembad nog enkele familieglijbanen aan. Zonder twijfel is “Tikibad” de beste attractie van het hele resort.

 

Meer foto’s kan je hier vinden