Parc Astérix opent nieuwe attractie in 2016

Parc Astérix, gelegen in Frankrijk, is een themapark dat volledig in teken staat van de leefwereld van Astérix en Obélix. Het park heeft al een indrukwekkend aanbod aan attracties, die telkens weer een prachtige aankleding mee kregen. Enkele toppers uit het park zijn ongetwijfeld de houten achtbaan Tonnere de Zeus, de multilooper Goudurix en de hangende achtbaan OzIris. Een tijdje geleden kondigde het bedrijf al aan te gaan investeren in een nieuwe, grote, achtbaan voor 2017.

 

Het park plaatste een aankondigingsbord in het park met een korte tekst op om een nieuwe attractie aan te kondigen voor het jaar 2016. Op het bordje valt de naam van de nieuwe attractie te lezen “Discobelix “. Heel veel info geeft het park nog niet vrij over de nieuwigheid, maar de fansite van het park “Fans du Parc Astérix” mocht exclusief een concept art delen van de nieuwe attractie.

Discobelix wordt een zogenaamde Disk’O Coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla. Het gaat hier om het uitgerekte model, zoals we dat ook terug kunnen vinden in Plopsaland De Panne onder de naam “De Grote Golf” en in Movie Park Germany onder de naam “Crazy Surf”.
De nieuwe attractie zal komen te liggen in het Griekse themadeel, tussen het boottochtje “La Rivière d’Elis” en de magistrale houten achtbaan “Tonnerre de Zeus”.

Of deze nieuwe aankondiging de oude vervangt is momenteel niet geweten, fans blijven hopen dat ook de achtbaan er zal komen in 2017.

 

Foto: Fans du Parc Asterix