Walibi Belgium viert 40ste verjaardag

WALIBI BELGIUM: EEN ZOMER OM TE VIEREN 

Het zonnetje en de zomervakantie zijn weer in het land. Walibi Belgium onthult het programma van zijn 40ste zomereditie. De zomermaanden staan dit jaar in het thema van veertig jaar aan geschiedenis en zijn de perfecte gelegenheid om een heus feestje te organiseren voor groot en klein. Op het programma staan onder meer: de nieuwe zomer “familie” formule, 9 dagen feesten en 3 nocturnes met een speciale verjaardag slotshow.

EEN NEGEN DAGEN DUREND VERJAARDAGSFEEST

Het eerste pretpark in Europa met een uniek toegangstarief ontstond in Waver in juli 1975 onder impuls van een gedreven man, Eddy Meeus. De factoren verrassing en innovatie werden snel een vaste waarde voor Walibi Belgium. Waterskiën op het meer, een subtropisch zwemparadijs, de ene duizelingwekkende attractie na de andere… Beetje bij beetje werd Walibi groot, samen met zijn bezoekers. Veertig jaar na opening telt Walibi 40 attracties en ook op internationaal vlak staat de naam gelijk aan een ongeëvenaarde dag gevuld met onvergetelijke emoties voor de hele familie.

Vanaf vrijdag 24 juli tot zondag 2 augustus haalt Walibi Belgium haar verjaardagsballonnen boven. Op het, voor de gelegenheid aangelegde, « Veertig jaren Plein » werd een strand geïnstalleerd waar men de hele dag zal kunnen deelnemen aan feestelijke activiteiten.

Op het programma van de negen feestdagen: zandkastelenwedstrijden, zumba, beach soccer, tatoeages, grime, zeepbellen, capoeira initiatie en nog veel meer verrassingen. Dit alles met een knipoogje naar de Walibi uit de kindertijd van mama en papa. Ouders moeten ook niet schrikken als ze ineens een oude bekende kangoeroe aan de cocktailbar tegen het lijf lopen

DE KERS OP DE VERJAARDAGSTAART: DRIE NOCTURNES MET SLOTSHOW

Op vrijdag 24, zaterdag 25 juli en zaterdag 1 augustus vinden de jaarlijkse zomernocturnes plaats. Dit jaar worden de nocturnes afgesloten door een spektakel vol licht, geluid, vuurwerk en acrobatie op het meer vlak voor 23uur. De werf, op het meer, van de nieuwe attractie wordt dan tijdelijk stilgelegd om plaats te maken voor deze spetterende afsluiter die naar hoogtepunten van de geschiedenis van Walibi zal verwijzen.

Alle informatie en voorwaarden op www.walibi.be

RIEBEDEBIE, MET DE HELE FAMILIE NAAR WALIBI

Het wordt stilletjes aan een traditie, tijdens de zomermaanden lanceert Walibi Belgium al een aantal jaar op rij een nieuwe formule. Dit jaar zijn families aan de beurt. De kleine en ondertussen grote kinderen die het succes van Walibi hebben gemaakt de voorbije 40 jaar kunnen van 1 juli tot 31 augustus genieten van het “Familie Ticket”. Dit ticket, geldig voor 4 personen (waarvan min. één kind tussen 1m en 1m40) is te koop aan 109€ aan de kassa of online. Met deze formule, enkel beschikbaar in juli en augustus, besparen families tot 30 euro op de normale toegangsprijzen.