Nieuwe roofvogeldemonstratie voor dierenpark Planckendael

De roofvogels van Planckendael zetten hun beste pootjes voor tijdens de nieuwe roofvogeldemonstraties. Het park installeerde een tribune die plaats biedt aan zo’n 200 kijklustigen. Bezoekers die geen plaatsje konden bemachtigen op de tribunes mogen zich neerzetten aan de rand van grasveld om toch te kunnen genieten van de show. De demonstratie vindt elke dag plaats om 14u00 en 17u00 op het grasveld naast het restaurant De Ooievaar.

De demonstratie verhuisde van het plekje waar het vroeger plaatsvond naar een nieuwe en grotere locatie in het park. Dit zorgde voor nieuwe mogelijkheden, hierdoor kan men dankzij de valkeniers genieten van een nieuwe demonstratie. De bezoekers komen er heel wat leuke en educatieve feiten te weten. Vogels en valkeniers tonen ondermeer hoe deze dieren in hun natuurlijke habitat leven en zich gedragen. Bezoekers passen maar beter goed op, want er kan wel eens een valk over de hoofden scheren!

Wie na al het roofvogelgeweld nog niet voldaan is, kan nadien nog een kijkje gaan nemen bij Qiyo, het babyolifantje dat onlangs geboren werd. Qiyo is het zusje van Kai Mook, het olifantje dat geboren werd in de ZOO van Antwerpen en nadien verhuisde naar de nieuwe olifantentempel in Planckendael.

Bron: Planckendael