Baanbrekend record voor ZDT Amusement Park

ZDT Amusement Park is een klein familiepretparkje gelegen in Texas, Amerika. Het opende in 2007 zijn deuren met amper 5 attracties. Ondertussen zijn dit er ruim 12 geworden. Volgend jaar opent het park zijn eerste achtbaan.

De nieuwe achtbaan genaamd ‘Switchback’ is een houten shuttle achtbaan. De attractie start met een lifthill, raast doorheen zijn parcours om vervolgens een steile helling op te gaan. Omdat die helling te hoog is, gaat het treintje dus achterwaarts terug doorheen het parcours, om zo tot in het station te geraken. Dit effect kan men het best vergelijken met de klassieke boomerang achtbanen van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, zoals Speed Of Sound in Walibi Holland of Cobra in Walibi Belgium.

Switchback is bijna klaar, het laatste deel van de track moet nog opgebouwd worden. Dit stuk track zal een hellingsgraad hebben van 87 graden en zal verder doorlopen naar boven met een uiteindelijke hellingsgraad van 90 graden. Volledig verticaal dus. Wegens de zwaartekracht zal het treintje het deel van 90 graden niet bereiken. Deze hellingsgraad verbreekt het huidige record dat op naam staat van Goliath in Six Flags Great Amerika, die maar 85 graden is.

Bron: Newsplusnote