Lake Compounce zet fobieën om in een achtbaan

Lake Compounce is het oudste themapark van de Verenigde Staten, de grootste aantrekkingskracht op haar fans oefent het park ongetwijfeld uit met Boulder Dash, een houten achtbaan die gebouwd werd door het inmiddels niet meer bestaande CCI. Deze achtbaan opende in 2000 en was tevens de laatste achtbaan die geopend werd in het park tot nu toe. Wildcat is zeker ook een pareltje, deze houten achtbaan opende in 1927 in het park. De achtbaan werd meermaals geupdate om alle technieken en de ritervaring moderner te maken.

 

Via de Facebookpagina van Lake Compounce werden de afgelopen dagen enkele mysterieuze berichten de wereld in gestuurd. De nieuwsgierigheid bij de fans stak snel de kop op en de geruchten over een nieuwe achtbaan bleven niet lang uit. Opvallend was dat deze hints allemaal in het teken stonden van fobieën.

 

Vandaag werd alles officieel bekend gemaakt door Lake Compounce. Het park gaat een nieuwe achtbaan bouwen. Een achtbaan die de nodige angsten zal verwerkt krijgen in haar thema. Onder de naam Phobia Fear Coaster, zal volgend jaar een gelanceerde achtbaan van Premier Rides in het park verschijnen.

Deze achtbaan zal voor het park de duurste attractie worden uit het 168-jarige bestaan er van. Deze zogenaamde Sky Rocket 2-achtbaan valt best te vergelijken met Sky Scream die vorig jaar opende in Holiday Park of de twee nieuwe exemplaren die dit jaar gebouwd werden, Tempesto in Bush Gardens en Zombie Ride in Bosque Mágico.

 

Foto’s: Lake Compounce