Krijgt Dollywood de allereerste gelanceerde houten achtbaan?

Dollywood is een pretpark dat opgericht werd door de Amerikaanse zangeres Dolly Parton. Het park biedt heel wat attracties aan voor het ganse gezin. Een van de blikvangers is Wild Eagle, een Wingcoaster van B&M die opende in 2012. In het park vinden we ook een houten achtbaan terug. Deze werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf GCI en opende in 2004 onder de naam Thunderhead.

 

Het lijkt er op dat die houten achtbaan een broertje of zusje zal krijgen. Met het de virtuele wereld insturen van een teaserfilmpje, maakte het park bekend te gaan investeren in een nieuwe attractie.

 

 

In het filmpje is een Hot Rod auto te zien, wat de geruchtenmolen in gang heeft gezet onder de fans van het park. Iedereen is er van overtuigd dat er een nieuwe achtbaan zal komen. Die achtbaan zou er niet zomaar eentje worden, men gokte op een houten achtbaan, gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction.

Leuk weetje, mede-eigenaars van Dollywood ‘Herschend Family Entertainment’ zijn eigenaars van het pretpark Silver Dollar City, gelegen in Missouri. Het park opende in 2013 een achtbaan van de Amerikaanse bouwer Rocky Mountain Construction. Een onwaarschijnlijke keuze voor dit type achtbaan is het dus niet.

Pas op 7 augustus 2015 wordt er een persconferentie georganiseerd door de parkdirectie, hopelijk komen we dan echt te weten wat Dollywood in petto heeft voor de bezoekers/fans. Vandaag verscheen er plots een nieuwe attractie in de attractielijst van het park. Even later verdween deze ook weer.

Shot Rod zou de allereerste gelanceerde achtbaan ter wereld worden, viel er te lezen bij de omschrijving.

Het park wil momenteel nog geen verdere info vrijgeven, maar de fans lijken hun gelijk te gaan halen.

Foto: Coaster101