Festyland sleept flauwe grappenmaker voor de rechter

Festyland is een Frans pretpakje gelegen in Laag-Normandië. In het park vind je naast heel wat familiale attracties twee achtbanen terug van de Franse bouwer Soquet. Het park viert dit jaar haar 25ste verjaardag. Voor deze gelegenheid bouwde het park Kaskade, een spinning Rapid Raft van de Italiaanse bouwer Zamperla.

 

Het park werd vandaag het slachtoffer van een wel heel slechte grap. Op de website actualite.com, kan men zelf een vals artikel aanmaken en delen op sociale mediakanalen. Een van die valse artikels ging vandaag over Festyland.

In het artikel viel te lezen dat in het park een ernstig ongeluk gebeurde op donderdag 9 juli op Drakkar Express, een van de twee achtbanen van het park. Bij dit ongeval zou een dode en een zwaargewonde gevallen zijn, allemaal leugens, bevestigd de parkdirecteur. De directeur drukt er op dat veiligheid hoog in het vaandel wordt gedragen in het park en is alles behalve gelukkig met deze wansmakelijke grap.

Er werd dan ook beslist een advocaat onder de arm te nemen en de auteur van het artikel en de eigenaars van de site voor de rechter te slepen.

Foto: libertebonhomme