Iron Horse behandeling voor Twisted Twins in Kentucky Kingdom?

Kentucky Kingdom, beter bekend als Six Flags Kentucky Kingdom, sloot vijf jaar geleden zijn deuren voor het publiek. Six Flags kreeg geen deal meer rond met de Kentucky State Fair Board en vond het ook niet meer de moeite om nog tijd en geld in het park te stoppen. Nadat het park werd leeg geplunderd van een aantal attracties zoals Chang, de grootste Stand Up B&M coaster en Road Runner Express, een Maurer Wild Mouse, lieten ze het park achter om het te laten verwilderen.

De heropleving van het park:

Vier jaar lang stond het park leeg en werden de attracties overwoekerd door planten. Dit veranderde vorig jaar toen Ed Hart, voormalig directeur van het park tot en met 1997, het heft in eigen handen nam en er alles aan deed om het park terug nieuw leven in te blazen.

Dit lukte ook wonderbaarlijk goed en het park en enkele oude attracties werden volledig opgeknapt en er verschenen ook verschillende nieuwe attracties. Ed Hart verdubbelde het water park “Hurricane Bay” in oppervlakte en opende verschillende nieuwe spectaculaire slides zoals de hoogste bodyslide ter wereld. De houten achtbaan “Thunder Run” kreeg een volledige retracking door Rocky Mountain Construction. De Vekoma SLC “T2” werd volledig herschilderd en kreeg nieuwe treinen. De Rapid River “Raging Rapid River Ride” werd volledig opgeknapt, eveneens als de Enterprise van HUSS. Nieuwe attracties werden er volop gebouwd zoals een 4D-Cinema, een vrije val toren, “Lightning Run” (een achtbaan met zeer veel airtime), een Star Flyer, een 360° draaiende looping Frisbee, een ballonnenritje en vliegende fietsen.

Alles over deze vernieuwing en het verleden van het park, kan je hier lezen en bekijken.

Iron Horse behandeling voor Twisted Twins?

Twisted Twins is een duellerende houten achtbaan gebouwd door Custom Coasters International. De achtbaan werd in 1998 geopend maar is nu al 7 jaar buiten gebruik. De beide banen zijn bijna elk een kilometer lang en halen een snelheid van 88,5 km/u.

De geruchten gaan de ronde dat deze baan een “Iron Horse” behandeling van Rocky Mountain Construction zou krijgen. Medewerkers van RMC zijn al in het park gespot en RMC heeft ook al bevestigd dat een van hun drie nieuwe projecten in Kentucky zou zijn.

Rocky Mountain Construction heeft in de afgelopen 4 jaar tijd een 5-tal houten achtbanen omgevormd tot hybride coasters. Een hybride achtbaan is een kruising tussen een houten achtbaan en een stalen achtbaan. RMC heeft dit tot nog toe altijd zeer goed gedaan waardoor de omgevormde achtbanen stuk voor stuk een heel pak sneller, interessanter en leuker werden. De achtbanen hebben eveneens verschillende nieuwe elementen gekregen zoals over-banked turns en inversies.

Het gerucht doet de ronde dat de twee tracks van de duellerende achtbaan aan elkaar gemaakt zouden worden waardoor er een grote achtbaan ontstaat. Er zou dan 1 station komen en twee lifthills waardoor het race effect behouden blijft. Het treintje achtervolgt eerst het treintje voor hem, om daarna zelf achtervolgt te worden door het treintje na hem.

Een gelijkaardige omvorming werd dit jaar al gedaan bij Colossus in Six Flags Magic Mountain. Ook daar werd de oude houten duellerende achtbaan omgevormd tot een hybride achtbaan uit 1 stuk. De achtbaan kreeg buiten 2 inversies ook nog een aantal speciale elementen zoals een “High Five” en “Top Gun Stall”.

Als Twisted Twins de Iron Horse behandeling krijgt, zal dit de eerste Hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction worden die niet in een Six Flags park staat.

Een filmpje van de oude Colossus in Six Flags Magic Mountain:

Een filmpje van de nieuwe Colossus in Six Flags Magic Mountain:

 

Bron: Parks & Coasters Worldwide