Dolfijntjes geboren in Parc Astérix

Parc Astérix, gelegen in Plailly, Frankrijk, mocht onlangs 2 babydolfijntjes verwelkomen. De 2 baby’s werden geboren op 3 en 8 juli. De dieren kregen de namen Baya en Aloa mee.

Een geboorte van een baby dolfijntje is niet zonder risico voor zowel de toekomstige moeder als voor het kindje. In de laatste dagen voor de geboorte van het babydolfijntje zaten de verzorgers in spanning af te wachten in de hoop dat alles vlot zou verlopen. Nu de kleintjes geboren zijn, moeten ze 24u op 24u geobserveerd worden gedurende 10 dagen. De kleintjes stellen het goed, ze krijgen melk van de mama en worden niet lastig gevallen door de andere dolfijnen.

In 26 jaar zijn er al 15 dolfijnen geboren in Parc Astérix. Het dolfinarium in het Poseidon theater van het park is 1 van de 3 dolfinariums van Frankrijk. Het dateert al van 1989 en heeft naast dolfijnen ook zeeleeuwen. Beide dieren doen uiteraard mee in een wervelende show van het park.


Bron Atlantico.FR + Wikipedia