Fluch des Teutates sinds enkele dagen gesloten in Plohn

Freizeitpark Plohn is niet het meest bekende Duitse pretpark, maar heeft zich in 2009 wel op de kaart kunnen zetten met de bouw van El Toro. El Toro is een houten achtbaan die, ondanks haar beperkte hoogte, een zeer onstuimig ritje weggeeft. Deze achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf GCI, dat ook zorgde voor de bouw van Troy in Toverland en Joris en de Draak in de Efteling.

Dit jaar opende het park een gigantische indoorattractie. Miniwah is een miniatuur Western dorp waar men met een Powered coaster van Mack Rides doorheen rijdt.

De vorige nieuwe attractie van het park was een Spinning Rapid River. Deze werd voorzien van een prachtig thema, maar is dit jaar jammer genoeg voor grote onderhoudswerken gesloten.

Aan het begin van het seizoen liet het park een nieuwe verflaag aanbrengen op de vaargeul door een gespecialiseerde firma, jammer genoeg zorgt die verflaag nu voor grote problemen.

Door de verf treedt er te veel wrijving op wanneer de bootjes door de baan varen, de wrijving zorgt er voor dat de bootjes veel te hard en te snel spinnen.

Het park heeft daarom besloten de attractie tijdelijk te sluiten. De verf wordt momenteel verwijderd om daarna de baan van een nieuw laagje te voorzien. Dit werkje zou een viertal weken in beslag nemen.

Het park biedt de bezoekers vanwege het ongemak een korting aan van 1.50 €.