De constructie race is begonnen in Holiday Park

Op woensdag begonnen de werken aan de middenconsole van de nieuwe attractie Sky Fly. Dit interactieve vliegavontuur zal de komende 2 weken volledig opgebouwd worden. De attractie zal op 1 juli openen, bezoekers vanaf 1.25 m zullen vanaf het begin van de zomer hun eerste vliegervaring kunnen opdoen.

image002Voor de bouwer en ontwerper Gerstlauer en de investeringsgroep Plopsa breekt nu een spannende fase aan, alles moet nu precies op elkaar afgesteld worden. Sky Fly werd al opgebouwd en getest op het domein van Gerstlauer. De attractie werd opnieuw gedemonteerd en kan nu opgebouwd worden op de bouwplek die door Holiday Park voorbereid werd. De attractie zal met meerdere uitzonderlijke transporten arriveren in het park. Een kraan van 90 ton zal er voor zorgen dat de belangrijkste pilaar van 30 meter lang en de twaalf gondels binnen enkele dagen klaar zijn voor gebruik. “Het feit dat de attractie op het terrein van de bouwer al werd uitgetest is een bijzonder feit. Hierdoor wordt de bouwperiode voor Holiday Park aanzienlijk korter. Zo kunnen we over enkele dagen al de nieuwe attractie aan onze gasten aanbieden”, vertelt Luc Van Der Biest, de Constructie Directeur van Plopsa.

 

Sky Fly” – voor adrenalinefans en kenners

De nieuwigheid is perfect afgestemd op de bezoekers van het grote attractiepark. Met zijn unieke interactieve aspect laat “Sky Fly” zijn jonge en oudere berijders zelf beslissen of ze een rustige rondvlucht maken of een eindeloze reeks aan koprollen zullen maken. Park Manager Bernd Beitz: “Vandaag geven we het startsein voor de bouw van de nieuwe attractie. En al over twee weken zullen de eerste passagiers op Sky Fly hun rondjes maken. Wie weet: misschien behaalt iemand wel een record koprollen maken … ”

De Plopsa Groep investeerde 2 miljoen in deze nieuwigheid die zal schitteren dankzij enkele visuele hoogtepunten: de aankleding van de attractie en het operatorhokje zullen van een hoog niveau zijn, deze krijgen een luchthavenstijl mee. Een grote schotelantenne zal bevestigd worden op de bewegende arm. Deze dient als contragewicht voor de gevleugelde gondels. Voor het seizoen 2016 ontwierp het team ook een gedetailleerde omgeving.