Circusolifant verhuist naar Duits Safaripark na dodelijk voorval

In Safaripark Stuckenbrock werd enkele dagen geleden een nieuwe olifant toegevoegd aan de kudde. De vrouwelijke olifant is van het Afrikaanse ras, een ras dat je in de meeste dierentuinen niet snel tegenkomt. De Afrikaanse olifant is namelijk veel wilder dan zijn Aziatische soortgenoten. Omdat de Afrikaanse olifanten een moeilijk te temmen ras is, nemen Dierentuinen liever geen al te grote risico’s om deze in huis te nemen.

Baby, zoals de olifant genoemd wordt, werd na een tragisch voorval afgestaan door de circusdirecteur. Baby heeft om een ongekende reden in een driftbui een man gedood. Het is nog niet duidelijk waardoor het dier opgewonden raakte, uit haar tent liep en zowat honderd meter verder op een sportterrein een man aanviel en dodelijk verwondde.

Kort na het incident is een medewerker van het circus erin geslaagd de olifant te kalmeren en terug naar zijn tent te leiden. Volgens de politie is er een onderzoek gestart naar het voorval.

Dierentemmer Stefan Frank van Circus Luna kwam de olifant persoonlijk naar het park brengen waar ze nu samen met drie andere olifantenvrouwtjes een terrein van 25.000 m2 deelt.

De nieuwe aanwinst lijkt het alvast naar haar zin te hebben.

Bron: safaripark Stuckenbrock, nieuwsblad

Foto: Stukenbrock