Roofvissen te groot voor Ocean Tunnel

Het waren spannende dagen voor Sea life Blankenberge want de 3 zwartpuntrifhaaien verhuizen uit de Ocean tunnel. De haai dankt zijn naam aan het zwarte puntje op zijn rug- en staartvin.

De 3 vrouwelijke zwartpuntrifhaaien verblijven al sinds 2010 in Sea Life Blankenberge. De dieren zijn ondertussen gegroeid tot een lengte van 1m20 en hun jachtinstinct is zich aan het ontwikkelen. Hierdoor moeten ze verhuizen naar een tijdelijk verblijf in Nederland. Daar wordt uitgekeken naar een nieuw vast stekje voor de haaien.

Hoofd & dierenverzorger Manu Potin vertelt dat het een bijzonder spannend dagje is voor het team. Er zit namelijk een serieus risico verbonden aan het verhuizen van deze dieren, dit voor zowel de haaien als voor de verzorgers. Het zit in de haaien hun instinct om mensen niet aan te vallen, maar in een bedreigde situatie zullen ze dat wel doen. Daarom is het belangrijk dat alles met de best mogelijke zorg gebeurt.

De resterende 2 verpleegsterhaaien en een zebrahaai krijgen zeer binnenkort het gezelschap van 3 kleine zwartpuntrifhaaien.

Bron: Zoo.be

Foto: Zoo.be