Bouwplannen voor Pinokkio in de Efteling toegelicht

Het was reeds bekend dat de efteling ongeveer 2 miljoen ging investeren in een nieuw sprookje. Het sprookje van Pinokkio werd gekozen om een stekje te krijgen in het sprookjesbos.

Nu zijn er bouwtekeningen opgedoken van het nieuwe sprookje. De tekeningen, die ingezien werden door fansite Eftelist, geven een idee van hoe het sprookje er zal uitzien.

Het oude bestaande gebouw  “In den noordpool” zal volledig met de grond gelijk gemaakt worden. De muur naast het gebouw, waar je nu “Kapitein Gijs” vindt, zal blijven. Echter zal de kapitein er niet blijven staan. De nis wordt tevens van het publiek gescheiden door een hek.

Een Italiaans huisje van 20m², met daarin een scene met poppen zal op de plaats komen van het huidige “In Den Noordpool” gebouw. Bezoekers kunnen de binnenkant van het huisje bekijken door de ramen en deuren. Natuurlijk is er ook een afdak voorzien voor als het regent. Het gebouw zou ongeveer 135.000€ kosten.

Het hele sprookje zou 2 miljoen gaan kosten, we kunnen er dus zeker van zijn dat er naast dit huisje nog een verrassing van formaat zal zijn. En dat kan best waar zijn. Naast het sprookje is er namelijk een vijver en een plein voorzien. De bouwtekeningen tonen een technische gang onder de vijver. Vermoedelijk kunnen we hier dus een scene met de walvis verwachten.

Het sprookje is het eerste nieuwe sprookje dat vooraan in het sprookjesbos komt te liggen. Hierdoor zal de toegangsweg vanaf de Pardoes promenade, die uitkomt tussen Roodkapje en de Dansende Schoenen, veranderen.

Bron en foto eftelist, looopings