Nieuwe zweefmolen voor Toverland

In Toverland, gelegen te Sevenum (Nl),  vindt vandaag een fandag plaats. De deelnemers kregen de kans om een voorstelling bij te wonen over de huidige en toekomstige strategie & ontwikkeling van het park , gebracht door Paul Oomen.

Op deze voorstelling vertelde men dat de zweefmolen ”Sim Sa La Swing” nog dit jaar vervangen zal worden door een nieuwer exemplaar. “Sim Sa La Swing” was al een tijdje buiten dienst wegens technische problemen.

Deze attractie opende in 2001 en werd vervaardigd door “Zamperla”. Een opvallend feitje was dat deze, in tegenstelling tot vele andere, tegen de klok in draaide.

De nieuwe zweefmolen zal gebouwd worden door “Wooddesign Amusement Rides”, die ook al instonden voor de renovatie van de carroussel in het park. Deze attractie kreeg dit jaar een plekje in de tweede indoorhal van het park “Magic Forest”.

Ook Plopsaland de Panne deed eerder beroep op dit bedrijf voor de vervanging van hun zweefmolen, gedurende de renovatie van het Kermisplein.

De nieuwe zweefmolen zal behalve enkele zitjes ook dubbele zitjes krijgen en zou in de maand december moeten openen.

De fandag werd georganiseerd door de Toverlandfansite.