629 kinderen behaalden wereldrecord in Hellendoorn

629 kinderen zetten record neer met XX meter van de waterglijbaan glijden in 1 uur voor stichting helder water in Avonturenpark Hellendoorn.
Dries Roelvink maakte in zijn iconische gele speedo de eerste meters in Aquaventura Slidepark, het grootste outdoor waterpark van Nederland
159.021, dat is het aantal meters dat 629 kinderen vandaag in een uur tijd hebben afgelegd op de waterglijbanen van Aquaventura Slidepark in Hellendoorn. Met deze recordpoging hebben de kinderen in totaal € 2.742,20 ingezameld voor het goede doel van Stichting Helder Water.

APH 1Dries Roelvink gaf het startsein voor de recordpoging glijbaan meters glijden in Aquaventura Slidepark, het outdoor waterpark van Avonturenpark Hellendoorn. Gehuld in zijn welbekende gele speedo maakte Dries de eerste meters en werd hij algauw gevolgd door 629 schoolleerlingen die het record waterglijbaan meters glijden in een uur gingen neerzetten. En ze hebben hard gegleden! Burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven en wethouder Anja van den Dolder, notarissen van deze recordpoging hebben vastgesteld dat de kinderen in een uur tijd in totaal 159.021 meters hebben gegleden, een record dat bij Guinness World Records wordt ingediend. Met de recordpoging hebben de kinderen ook € 2.742,20 ingezameld voor Tjommie Foundation, een waterproject in Zuid-Afrika dat door Stichting Helder Water wordt gesteund. 100% Van het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar het project, waarmee watervoorzieningen worden aangelegd in de townships van Zuid-Afrika. Want iedere druppel telt!

Dat iedere druppel telt weet Avonturenpark Hellendoorn als geen ander. Voor het Aquaventura Slidepark, met 11 glijbanen het grootste outdoor waterpark van Nederland, is veel schoon water nodig en om geen water te verspillen wordt gebruik gemaakt van een duurzame installatie die het water continu filtert en reinigt, zodat slechts een minimale hoeveelheid hoeft te worden gebruikt en het water als het ware wordt gerecycled. Aquaventura Slidepark werd in 2013 geopend en trekt sindsdien vele enthousiaste bezoekers, jong en oud, die met of zonder band van de 11 glijbanen kunnen gaan.