ABC rides bouwt mogelijk meest intense attractie ooit

Altijd afgevraagd hoe het zou zijn om in een centrifuge te zitten? ABC rides komt met een nieuwe attractie op de markt die je dit gevoel kan geven. Het uiterlijk heeft veel weg van een zwaartekrachtmachine.

Het Zwitserse bedrijf “ABC Rides” presenteert een wereldprimeur. Drie jaar werd aan dit project gewerkt.  Tourbillon, vrij vertaald als “Wervelwind”, is de nieuwste toevoeging in de catalogus van de Zwitserse firma “ABC Rides”  in de thrill rides sectie.

Ondanks het totaalgewicht van 180 ton, een equivalent van 50 olifanten, is deze attractie ontworpen  als stationaire of mobiele uitvoering. De eerste levering van dit type attractie is een paar weken geleden gebeurt bij de Franse kermisexploitant “ Vatonne”, die deze attractie tot “Starlight” doopte.

Het ritverloop begint als een klassieke top spin, maar al snel draai je in alle richtingen en ervaar je wat astronauten ervaren tijdens hun training.

De attractie kost een slordige 1,8 miljoen euro. De exploitant zal er binnenkort mee op de grote Franse kermissen staan. Een ritje zal 3 tot 6 minuten duren, meerdere programma’s zijn mogelijk.

 

 

Bron: airtimers.com, ABC Rides