Jonge pinguïn voor het eerst te water

De eerste van de 15 pinguïnkuikens die dit jaar in Dierenpark Emmen groot zijn geworden, is in het pinguïnbassin gedoken. De Humboldt-pinguïns van het park hebben afgelopen periode de kuikens uitgebroed en groot gebracht. Het is voor het eerst dat de pinguïns succesvol broeden na de verhuizing van de kolonie naar hun huidige verblijf in het centrum van Emmen.

Nadat ze uit het ei gekomen zijn, blijven de jonge pinguïns nog een maand of twee in het ondergrondse broedhol. Als ze hun donsveren verwisseld hebben voor het waterdichte verenpak kunnen ze eindelijk gaan zwemmen. Ze hebben nog niet het verenkleed van de volwassen pinguïns, maar waterdicht is hun jeugdkleed al wel. De jonge pinguïn voelde zich direct thuis in het water en zwom telkens een paar rondjes om dan weer met wat moeite uit het water te komen. Komende tijd zullen ook de andere jonge pinguïns kennis gaan maken met het water, waarin ze zich zo in hun element voelen.