Vliegende treinwagons in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Vier gethematiseerde treinwagons zijn in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen over een zes meter hoge zandwal ‘gevlogen’. Een 700-tons kraan hees de wagons op hun definitieve plek in de woestijn van WILDLANDS, een spectaculair zicht. Bezoekers kunnen straks hier doorheen lopen en kamelen en onagers (wilde ezels) van dichtbij bekijken.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een compleet nieuw themapark. VolkerWessels bouwt sinds 2013 op de Noordbargeres in Emmen aan dit park. In opdracht van VolkerWessels is Jora Vision verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de thematisering van het park. Dierenpark Emmen sluit op 31 december 2015 na tachtig jaar voorgoed, op 25 maart 2016 opent WILDLANDS.

Over een periode van ongeveer drie maanden zal WILDLANDS in fases worden opgeleverd, hiermee wordt nu begonnen. Het nieuwe park is 22 hectare groot en bestaat uit drie verschillende klimaatwerelden, een centraal ontmoetingsplein en een overdekte speeltuin.