Haaien verhuizen in Dierenpark Emmen

De vijf grote citroenhaaien, die al ruim 30 jaar in Dierenpark Emmen zwommen, zijn op weg gegaan naar twee aquaria in Engeland. We zijn blij dat ze een goede bestemming hebben gekregen aangezien ze geen onderkomen in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen krijgen.

De verhuizing was een spannende aangelegenheid. Allereerst werd het waterpeil in het bassin sterk verlaagd, waarna een narcosemiddel in het water werd gedaan. De duikers zorgden ervoor dat de versufte haai op een speciale brancard kwam te liggen. Die werd vervolgens uit het gebouw getakeld en in een gereed staande container met zeewater geplaatst. Binnen het uur waren alle vijf de haaien zonder problemen naar de container overgebracht.

De spanning is pas de volgende avond geweken, als de haaien op hun nieuwe bestemming zijn.

Bron en foto’s: WILDLANDS Adventure Zoo