Hoogste watercoaster ter wereld heropent

Mirabilandia gelegen in het zonnige Ravenna in Italië opende in 2012 een spectaculaire Watercoaster. Deze kruising tussen achtbaan en waterattractie is er eentje om u tegen te zeggen. Met een hoogte van 55 meter en een snelheid van 105 km/u is dit de hoogste watercoaster ter wereld. Divertical, zoals deze attractie genaamd is, werd in een power boat race thema gestoken en kreeg een zeer speciaal liftsysteem. Anders dan bij andere watercoasters gebruikt men geen traditionele lifthill maar een verticale lift.

Aan het begin van dit seizoen bleek de watercoaster niet te kunnen openen. Op de website van het park viel te lezen dat men grote technische werken uitvoerde. Wat deze precies inhielden is momenteel niet geweten. Het park beloofde de attractie in juni te kunnen heropenen.

 

1907531_983119881721261_7485758476555412676_n

 

Dankzij fansite Mirabilandia live zagen we een foto waarop duidelijk te zien is dat de eerste testritten plaatsvinden. De fans van de baan en het park kunnen weer bijna genieten van deze geweldige attractie.

 

 

 

 

 

Een filmpje door TPR.

 

Met het heropenen van deze attractie en de vernieuwde stuntshow lijkt het park klaar te zijn voor het zomerseizoen.

Foto: Mirabilandialive