Frans Steampunk thema voor Europa-Park in 2016

Europapark; het best bezochte park van Europa, gelegen in het dorpje Rust, heeft reeds bekend gemaakt wat we volgend jaar kunnen verwachten. Het Franse gebied zal namelijk een steampunk make-over krijgen. Steampunk is een retro futuristische kunstbeweging uit de 19de eeuw

Het Franse gebied telt 5 attracties. Mega-coaster Silverstar, Indoor coaster Eurosat, Dark-ride Universe of Energy, de uitkijktoren Euro-tower en de 4D-cinema Magic cinema.

De Euro-tower kreeg dit jaar reeds een make-over naar het steampunk thema en de film die zich afspeelt in de 4D-cinema is ook overgoten met een steampunk sausje .

Voor 2016 komen daar nog eens 2 attracties bij. Zowel de Indoor coaster Eurosat als de dark-ride Universe of Energy worden aangepast.

De meest drastische aanpassing is voor de indoor-coaster Eurosat. Deze coaster die zich bevindt in de historische zilveren bol en reeds 27 jaar oud is, moet wegens ouderdom vernieuwd worden. En dat zal gebeuren vanaf het einde van de zomer. Zowel de binnen als buiten kant word aangekleed naar een steampunk thema. Tevens zal de naam ook veranderen. De meeste bezoekers halen immer Eurosat en Euromir door elkaar. Vandaar dat de indoor coaster de nieuwe naam  “Le voyage dans la Lune” krijgt, naar het verhaal “Reis naar de maan” van Jules Verne. De achtbaan zal om die reden aan het einde van de zomer voor onbepaalde tijd sluiten.

Onder de grote zilveren bol bevindt zich sinds 1994 een familievriendelijke dark-ride in dinosaurus thema. De attractie word vaak over het hoofd gezien door de bezoekers en daardoor wil het park deze aanpassen.

Zowel de wachtrij als het aandrijfsysteem worden vernieuwd. Eens de attractie terug open is, worden bezoekers in een kamer verzameld waar ze terug in de tijd worden gestuurd. Wat volgt is een rit voorbij de dinosaurussen. En dat alles in een steampunk jasje. En niet te vergeten, de beide attractie krijgen een onboard muziek systeem.

Bron: ep-board.de

UPDATE; het interview met de heer Mack bleek een uit de hand gelopen één april grap te zijn.